CZ BASKETBALL

Školení PROFESIONÁLNÍ TRENÉR BASKETBALU bude zahájeno v sezóně 2024/25

Česká basketbalová federace (ČBF) ve spolupráci s Českým florbalem (ČF), Českomoravským svazem hokejbalu (ČMSHb), Českým volejbalovým svazem (ČVS), Českou asociací squashe (ČASQ) a Českou unií sportu (ČUS) otevírá v sezóně 2024/25 školení PROFESIONÁLNÍ TRENÉR BASKETBALU (ProfiT), které bude obsahově zaměřeno na vedení tréninkového procesu profesionálních družstev dospělých a mládeže.

MOSTY - mezinárodní konference pro trenéry 9.5.2024

Mezinárodní konference pro trenéry MOSTY pořádaná Českou trenérskou akademií ČOV se bude konat ve čtvrtek 9. května 2024 od 9:30 hodin v Praze - Česká národní banka, Na Příkopě 864/28. Motto konference, spojení mezi teorií a praxí ve sportu, budou ve svých vystoupeních prezentovat Brian Priske, Milan Černý, Tereza Sadilová, Natália Hejková, Mirka Fousková, Sergio Lara-Bercial a Antje Hoffmann.

více z CZ BASKETBALL

REPREZENTACE

Boj o Paříž začal u Labe

Pomalu ale jistě se blíží velmi ostrý start sezóny českých reprezentantek v basketbalu 3x3. Český tým nově pod vedením trenérky Michaely Uhrové totiž již za dva týdny rozehraje v maďarském Debrecenu kvalifikaci o olympijské hry v Paříži.

Lvice o MS v Africe?

Velmi exotická basketbalová destinace čeká v létě český ženský reprezentační tým. FIBA totiž přidělila předkvalifikační turnaje o světový šampionát 2026, které se uskuteční od 19. do 25. srpna federacím Mexika a Rwandy. Los konkrétního složení skupin a určení, kam Lvice pocestují, se uskuteční 25. dubna.

Osmnáctka na "malém MS" nakonec devátá

Povedený závěr s dvěma výhrami, a nakonec deváté místo vezou z turnaje Alberta Schweitzera v německém Mannheimu čeští basketbalisté do osmnácti let. Svěřenci trenéra Torstena Loibla se zlepšili po třech úvodních porážkách a padli už jen těsně s Japonskem, aby pak přehráli těsně Turecko a jasně Čínu. Prestižní turnaj ovládla Austrálie před Srbskem a třetím Německem U18.

více z REPREZENTACE

ELITNÍ SOUTĚŽE

Nedůstojná prohra. Na vrácení vstupného. Doufám, že dnes budou fanoušci hrdí

Děčínský guard Filip Kroutil po druhém zápase semifinále, který v pandí pevnosti Válečníci urvali pro sebe, podotkl, že domácí SLUNETA v něm nezvládla tíhu utkání, a tedy roli týmu, který doma musí uspět. Po včerejším domácím selhání Děčína se ale zdá, že tentokrát tlak semifinále a pozice domácího týmu semlela naopak ARMEX. Anebo si po srovnání série začal věřit až příliš?

Hradec se loučí s hvězdami

Po skončení sezony 2023/2024 se rozhodly ukončit svou profesionální kariéru hned dvě hráčky z kádru Sokola Hradec Králové – skvělá střelkyně Kristýna Čuperková a silová pivotka a kapitánka týmu Klára Vojtíková.

více z ELITNÍ SOUTĚŽE
Reklama
Hyundai i30